Konst #7/2018

Medskapande konst

"Bostadstornet" är ett av verken som under våren kan ses på Halmstads konsthall. Foto: Victor Marx

[UTSTÄLLNING] Konstkurage Victor Marx Halmstads konsthall Pågår från 24 januari t o m 10 april 2018 Vilka kulturyttringar får ta plats i det offentliga rummet och vem bestämmer hur städerna ska utformas? Det är några av de frågor som Victor Marx, konstnär, arkitekt, aktivist och en av drivkrafterna bakom kulturhuset Cyklopen, undersöker i sin utställning […]

[UTSTÄLLNING]
Konstkurage
Victor Marx
Halmstads konsthall
Pågår från 24 januari t o m 10 april 2018

Vilka kulturyttringar får ta plats i det offentliga rummet och vem bestämmer hur städerna ska utformas? Det är några av de frågor som Victor Marx, konstnär, arkitekt, aktivist och en av drivkrafterna bakom kulturhuset Cyklopen, undersöker i sin utställning Konstkurage på Halmstads konsthall under våren.

Marx konst och arkitektur, som Arbetaren skrivit om tidigare, står alltid i relation till politiska ämnen och tar exempelvis upp rättigheter/skyldigheter, miljö- och klassfrågor.

Oftast skapas hans verk för utomhusmiljö. På Konstkurage kan besökarna, förutom att se några av dem inomhus, även interagera med verken.

De som besöker utställningen är välkomna att röra sig fritt bland konstverken för att på så sätt, samt genom de samtal och tankar som uppstår, bli medskapare. Något som även utmanar idén om den ensamme, geniförklarade och vanligen manliga konstnären.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga