Inrikes #85/2017

Radikalhöger ställer in konferens i Stockholm

Daniel Friberg, Richard Spencer och Christoffer Dulny på bild från Charlottesville, USA. Enligt Friberg och Dulny, båda från organisationen Nordisk alternativhöger, är anledningen till att deras planerade Sverigekonferens ställs in att Richard Spencer riskerade att gripas av polis om han kom till Sverige. Skärmdump från Christoffer Dulnys facebooksida och från Arktos.com: Arbetaren

Det var tänkt att bli ett av årets största högerradikala möten i Sverige. Nu ställs konferensen Identitär idé in.

Konferensen som tidigare lockat hundratals besökare från den yttersta högerkanten var tänkt att hållas i Stockholm på lördag. Men evenemanget ställs nu in. Det rapporterar tidningen Expo.

Bland de bokade talarna fanns bland annat Richard Spencer, ordförande i den amerikanska högerradikala organisationen National Policy Institute och en av de tongivande personerna vid den uppmärksammade nazistmarschen i Charlottesville i augusti, där bland annat en antifascist dödades.

Enligt de svenska arrangörerna Daniel Friberg och den före detta Sverigedemokraten Christoffer Dulny, båda från organisationen Nordisk alternativhöger, är anledningen till att deras konferens ställs in att Richard Spencer riskerade att gripas av polis om han kom till Sverige. Detta sedan han i oktober 2014 greps av ungersk polis under ett liknande möte.

Konferensen var tänkt som ytterligare ett tillfälle att samla den internationella radikalhögern.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga