Inrikes #66/2017

Våldsdömd nazist tar plats i svensk kommun

Nazisten Pär Sjögren har bland annat gjort sig skyldig till grov misshandel, brott mot knivlagen, grovt rattfylleri och narkotikabrott. Här håller han tal vid NMR:s demonstration i Borlänge på första maj förra året. Foto: Ulf Palm/TT

Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, får ytterligare en plats i kommunfullmäktige. Den här gången i Borlänge sedan Sverigedemokraterna, precis som tidigare, lämnat en av sina platser.

21 namnkryss i kommunvalet 2014 räckte för att den militanta och öppet nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, skulle få sin andra plats i kommunfullmäktige. Detta efter att ytterligare en sverigedemokrat hoppat av sina uppdrag.

Därmed lämnas platsen öppen för NMR och deras representant Pär Sjögren, som flera gånger dömts för bland annat grov misshandel, brott mot knivlagen, grovt rattfylleri och narkotikabrott. Pär Sjögren, som länge varit en av de ledande nazisterna i NMR, har även ålagts besöksförbud mot en kvinna och har flera gånger hetsat mot bland annat judar på sitt Twitter-konto.

I och med att sverigedemokraten Simon Hellström väljer att lämna sina politiska uppdrag i kommunen ersätts han nu av Pär Sjögren som alltså  kryssades 21 gånger på en Sverigedemokratisk valsedel 2014.

NMR, som har sitt fäste i just Dalarna, har sedan tidigare en plats i grannkommunen Ludvikas kommunfullmäktige, där Pär Öberg på ett liknande sätt tog sig in. Den gången räckte det med att 18 personer skrivit hans namn på en SD-valsedel.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga