Minnesord #51/2017

Till minne av Gun Nordstrand

Gun Nordstrand blev 88 år. Foto: Tasso Stafilidis

Gun Nordstrand, 88 år, har gått vidare efter en längre tids sjukdom. Gun lämnar efter sig syskon, barn, barnbarn, barnbarnsbarn och många vänner, kamrater samt en hel revolutionär rörelse som minns och saknar henne. Hon var en fantastisk, fin och varm människa som betydde väldigt mycket för väldigt många. Hennes hem var alltid öppet för […]

Gun Nordstrand, 88 år, har gått vidare efter en längre tids sjukdom. Gun lämnar efter sig syskon, barn, barnbarn, barnbarnsbarn och många vänner, kamrater samt en hel revolutionär rörelse som minns och saknar henne. Hon var en fantastisk, fin och varm människa som betydde väldigt mycket för väldigt många. Hennes hem var alltid öppet för nya människor och utöver oss som är biologisk familj med henne blev hon farmor åt hela Bagarmossen och hela den frihetliga vänstern.

Gun var ända sedan hon inspirerades politiskt av sina barn på 70-talet en aktiv del i kampen för frihet och rättvisa, för fred, mot kärnkraft, för hbtq-personers rättigheter och för ekonomisk demokrati. Hon var med varje 1 maj, hon var med i Bokhandeln Info när den låg vid Hornstull, hon var med och tog det första spadtaget till kulturhuset Cyklopen och hon var till och med längst fram i Göteborg 2001 när polisen stormade. Hon var med som en aktiv, inspirerande och omtänksam medmänniska, och som en återberättare av sitt liv och sin samtid genom sina fantastiska vävar. Jag minns henne både från den politiska rörelsen vi båda varit aktiva i, men också som hennes barnbarn, som en människa som alltid fanns där, alltid ställde upp och aldrig gav upp. Och det gällde ända in i det sista.

Nu när Gun efter ett långt och händelserikt liv fått en välförtjänt vila är vi många som minns, många som sörjer men också i hennes minne fortsätter att organisera.

Hälsa Ted.

 

Nikolas Wallner
Stolt barnbarn

 

Mer om Gun Nordstrand.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet innehåller:

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar