Inrikes #46/2017

Nazist skulle köra över folk – krockade med träd

En 22-årig man greps under söndagskvällen utanför Migrationsverkets lokaler i Malmö. Mannen hade kört över en grupp demonstranters plakat och sedan kraschat med sin bil in i ett träd. Polisen utreder nu ärendet som hatbrott.

Det var sent under söndagskvällen som mannen, med en nazistsymbol på sin bil, attackerade en grupp demonstranter som sedan en tid tillbaka manifesterar mot för de irakier som befinner sig i Sverige ska få stanna utanför Migrationsverkets lokaler på Jägersro i Malmö.

Efter att ha kört över demonstranternas plakat kraschade bilen in i ett träd och 22-åringen ska då ha klivit ur och attackerat personer på platsen med pepparsprej. Väktare hann ingripa innan polis kom till platsen men enligt tidningen Sydsvenskan ska ingen person kommit till skada vid attacken.

Polisen har upprättat en anmälan om hets mot folkgrupp efter att de upptäck nazistsymbolen på bilen och utreder nu händelsen som hatbrott. Mannen ska enligt demonstranterna på plats ha varit på plats flera kvällar i rad och även tidigare kört sönder deras flaggor och plakat.

Förutom hatbrott misstänks 22-åringen nu även för skadegörelse, framkallande av fara för andra, misshandel, hets mot folkgrupp och brott mot knivlagen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984