Inrikes #46/2017

Kvarlevor av arbetare funna i sopcontainer

Den vaktmästare som spårlöst försvann från sitt jobb på Varbergs sjukhus i april klämdes av allt att döma till döds i en container. Polisen har nu hittat spår av mannen och fortsätter nu att utreda fallet för att komma fram till hur den tragiska händelsen kunnat inträffa.

Det var i slutet av april som vaktmästaren försvann från sitt jobb. Hans tillhörigheter fanns dock kvar på arbetsplatsen. Nu bekräftar polisen att de hittat blodspår i en containerkomprimator dit mannen ska ha gått för att slänga sopor från sjukhuset som skulle pressas ihop.

Enligt SVT tros mannen ha ramlat ned i containern och klämts till döds och utredningen kommer därför att fortsätta. Även en anmälan till Arbetsmiljöverket om misstänkt dödsfall och arbetsmiljöbrott har gjorts.

Hittills i år har 24 personer omkommit i arbetsplatsolyckor runt om i Sverige, enligt Arbetsmiljöverkets statistik.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984