Inrikes #23/2017

APM Terminals drar in facklig hamntjänst

APM Terminals har meddelat att ordföranden för Hamnfyran ska bli av med sin ersättning för facklig tid och få sin tjänstledighet avslutad. Skärmdump från apmterminals.com: Arbetaren

Ordföranden för Hamnarbetarförbundets avdelning 4 ska bli av med ersättning för facklig tid och hans tjänstledighet omedelbart avslutas. Det meddelade hamnföretaget APM Terminals i Göteborgs containerhamn på fredagen. På Facebook skriver avdelningen att företaget i förhandling hävdat att det berodde på att ordförandens arbetskraft behövdes akut. Hamnfyrans Erik Helgesson konstaterar torrt att åtgärden sker när företaget varslat […]

Ordföranden för Hamnarbetarförbundets avdelning 4 ska bli av med ersättning för facklig tid och hans tjänstledighet omedelbart avslutas. Det meddelade hamnföretaget APM Terminals i Göteborgs containerhamn på fredagen.

På Facebook skriver avdelningen att företaget i förhandling hävdat att det berodde på att ordförandens arbetskraft behövdes akut. Hamnfyrans Erik Helgesson konstaterar torrt att åtgärden sker när företaget varslat ett hundratal personer.

Hamnarbetarförbundet överväger nu att stämma arbetsköparen för olovlig stridsåtgärd.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga