Inrikes #11/2017

Regeringen vill hindra olaglig lägenhetshandel

Regeringen tillsätter en utredning som ska granska svarthandel med hyreskontrakt. Några punkter utredningen ska se över är om beviskrav och straffskala bör ändras. Foto: Jessica Gow/TT

Regeringen tillsätter en utredning som ska granska svarthandel med hyreskontrakt. Målsättningen är att komma åt den växande olagliga handeln med förstahandskontrakt, som under de senaste åren i högre utsträckning blivit en lukrativ inkomstkälla för organiserad brottslighet. Några punkter utredningen ska se över är om beviskrav och straffskala bör ändras. Däremot har utredarna blivit särskilt uppmanade […]

Regeringen tillsätter en utredning som ska granska svarthandel med hyreskontrakt. Målsättningen är att komma åt den växande olagliga handeln med förstahandskontrakt, som under de senaste åren i högre utsträckning blivit en lukrativ inkomstkälla för organiserad brottslighet.

Några punkter utredningen ska se över är om beviskrav och straffskala bör ändras. Däremot har utredarna blivit särskilt uppmanade att deras förslag i slutändan inte ska försvåra för legitim överlåtelse av hyresrätt eller andrahandsuthyrning.

I stället ska den utnämnda särskilda utredaren Jan Josefsson, hovrättsråd i Göta hovrätt, komma med förslag på hur oskäliga andrahandshyror ska kunna motverkas.

Utredningen ska vara klar den 2 november 2017.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga