Bild

Tema: Ta Plats

Konkurrensen om utrymmet på städernas gator ökar. Men vem har egentligen rätt till gatan? Vem tar mest plats? Foto: Jan-Åke Eriksson

Vem tar plats? Vem är välkommen att ta plats? Och vilket är priset för att släppa fram varandra?

maria1

Maria kommer från Bacău i Rumänien. Hon har bott tillsammans med sin man och ett av sina fyra barn i Sverige i drygt ett år.

bresare

I New Yorks tunnelbana har det nyligen pågått en kampanj mot mäns ovana att bresa, att sitta bredbent. På kampanjskyltar syns en tecknad mansfigur sitta med brett särade ben och med den tillhörande texten: ”Dude, stop the spread please. It’s a space issue.” Kanske något för Stockholms tunnelbana att ta efter?

rollerderby

Roller derby är något av en underground-rörelse med främst kvinnliga utövare. Här bjuds ”V  for Vagilante” från Sthlm Bstrds på en rejäl tackling av motspelarna i finska Helsinki C-Kasetti.

batklubb

Danderyds båtklubb är eftertraktad. För närvarande har klubben 180 medlemmar och 200 personer i kö som väntar på att få en båtplats. Är du kanske en av dem?

avbytare

Ensamkommande ungdomar från Tyresö och Farsta asyl­boenden får plats i fotbollslaget; alla får vara med. Men får de en plats i landet?

golf

På Ullna Golf Club, strax norr om Täby, kostar medlemskapet uppemot 150 000 kronor. Till det kommer en årsavgift på närmare 15 000 kronor. Och just det, priset för några klubbor och peggar.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga