Utrikes

Säkerhetsvakter mot fackligt aktiva

För att stoppa den fackliga organiseringen på Ikea i Perryville har arbetsköparen använt sig av hot, säkerhetsvakter och en advokatfirma specialiserad på att stoppa fackklubbar. Ikea i Sverige förnekar all kännedom om trakasserierna.

I slutet av förra året tecknades det första kollektivavtalet mellan det amerikanska industrifacket IAMAW och Ikeas helägda under­leverantör Swedwood på fabriken i Danville. Men först efter en tre år lång kamp för rätten till facklig ­organisering, kantad av hot från ­företaget om uppsägningar, nedläggning och den antifackliga jurist­firman Jackson Lewis.

Även om det inte är lag i alla delstater måste de flesta fackföreningar genomföra en delstatligt övervakad omröstning för att få lagstadgad rätt att representera alla arbetare på en arbetsplats. Så skedde i Danville och nu också i Perryville. Efter valutgången uttalade Ed Morris, direktör för Ikea i Perryville, sin respekt för arbetarnas vilja. 

– Vi accepterar våra medarbetares beslut och vi ser fram emot att arbeta med deras representanter i en anda av ömsesidigt samarbete och respekt, sade Ed Morris till amerikanska Huffington Post.

Även om Ikea i sin uppförandekod fastslår att ”leverantörer ska garantera att arbetare inte förhindras att fritt organisera sig” så har facket i Perryville, precis som i Danville, mött motstånd. 

– Här gick processen relativt smärtfritt. Jag tror att vi överrumplade dem. Det gick så fort att de inte hade tid att dra igång en större negativ kampanj. De trodde nog att de skulle vinna omröstningen, säger fackliga organisatören Tad Waters.

Han säger att relativt smärtfritt å andra sidan inte innebar att företaget inte försökte. Flera öppet profackliga anställda säger sig ha blivit inkallade till direktörens rum. Där blev de upplysta att om de skulle vidta lagliga strejker skulle det innebära att de ”byttes ut.” 

Säkerhetsvakter anställda på ­företaget ska också ha fått i uppdrag att övervaka de anställda. Upptäckte de en mindre grupp som samtalade skulle de ta reda på om de diskuterade facket och i så fall splittra den. Uppdraget bekräftades i ett uttalande från några av säkerhetsvakterna, skickat till ledningen, där de hävdade att det inte ingick i deras jobb.

– Jag pratade med en av säkerhetsvakterna som sade att han blivit ombedd att göra det. Men han sade till mig att han inte tänkte gå runt och spionera på folk. Det är ledningens jobb, sade han. De här sakerna kommer direkt ur Jackson Lewis handbok. 

Josephine Thorell, talesperson för Ikeakoncernen, bekräftar att de anlitat den ökända juristfirman som konsulter i arbetsrätt. Hon säger dock att hon inte delar uppfattningen att Jackson Lewis skulle vara så kallade ”union busters,” ­eller fackförstörare, och att Ikea inte ägnar sig åt det. På firmans hemsida kan man läsa under fliken ”arbete och preventiv praktik” att firman ”lyckats vinna” många omröstningar eller ”helt avstyra fackföreningsval.” 

Hon tillbakavisar också de anställdas uppgifter om att direktören hotat med avsked om de vidtog stridsåtgärder.

– Vi erkänner våra medarbetares rätt att engagera sig fackligt och det är ett beslut som de själva har rätt att fatta. Påståendena är inte sanna.

Menar du att de anställda ljuger?

– Det har jag inte sagt, men påståendena är inte sanna.

Vem ljuger då, Ikea eller de anställda?

– Jag har inte fått någon indikation på att någon har sagt så.


Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp