Satir

Reform med bonuseffekt

Regeringen har hamnat i blåsväder efter att 65 000 arbetslösa hux flux ska slussas in på Sveriges myndigheter. På till exempel Skatteverket blir det en svår situation när en tredjedel av personalen kommer att vara praktikanter. Den ordinarie personalen räknar med magsår när det gäller att hålla reda på både det vanliga jobbet och drösvis […]

Regeringen har hamnat i blåsväder efter att 65 000 arbetslösa hux flux ska slussas in på Sveriges myndigheter. På till exempel Skatteverket blir det en svår situation när en tredjedel av personalen kommer att vara praktikanter. Den ordinarie personalen räknar med magsår när det gäller att hålla reda på både det vanliga jobbet och drösvis med praktikanter. Men allt är ju bättre än att de är hemma eller att de anställs i offentlig sektor.
– I själva verket är detta bara början, säger arbetsmarknadsminister Sven-Otto Terpentin. Vi har även en plan för att skicka 100 000 praktikanter till Afghanistan. Operationen har arbetsnamnet
”Internationell kompetensutveckling” och praktikanterna kommer – precis som soldaterna – att kämpa mot
våldet, rösta på Karzai ett par gånger var samt använda svensk diplomati för
att mjuka upp byar som ska freds-bombas.
Men riskerar inte praktikanterna att bli kanonmat åt upprorsmännen?
– Vi förnekar bestämt att syftet med praktikplatserna skulle vara att handgripligen minska antalet arbetslösa, kommenterar Terpentin. Även om det förstås skulle lösa en del bekymmer.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga