Satir

Snedtänkartjänst

Sajberföretaget Google har utsatts för en rad ohederliga påhopp den senaste tiden. Det som av oberoende liberal media beskrivs som rödgardistiska hackare från det kommunistiska Kina gav sig på företagets servrar och Google tvingades säga till på skarpen.– Om inte hackningarna stoppas så blir vi tvungna att sluta hjälpa den kinesiska diktaturen, säger företagets sverige-vd […]

Sajberföretaget Google har utsatts för en rad ohederliga påhopp den senaste tiden. Det som av oberoende liberal media beskrivs som rödgardistiska hackare från det kommunistiska Kina gav sig på företagets servrar och Google tvingades säga till på skarpen.
– Om inte hackningarna stoppas så blir vi tvungna att sluta hjälpa den kinesiska diktaturen, säger företagets sverige-vd Stina Honk-the-horn.
Efter denna uppvisning i moralisk rakrygghet for vd:n vidare till Googles faktureringsadress någonstans i Bermudatriangeln för att räkna pengar. Företagets vinster och skattefusk har fått en del kritiker att övergå till helt icke-kommersiell kommunikation, det vill säga göra röksignaler med upphittad flinta, fnöske och löv från en allmänning.

Nästa kontrovers efter att Google maps kartlagt hela jorden blir tjänsten Google speech. Genom att logga och indexera alla samtal på offentlig plats och, genom ny teknik, även i hemmen kommer det att vara lätt att leta reda på skvaller och skitsnack om en själv. Myndigheterna tycker också det verkar praktiskt för att komma åt fuskare, terrorister och snedtänkare. Om man har rent mjöl i påsen finns det som vanligt ingenting att oroa sig för.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga