Satir

Fp: Vi vill vara först!

Folkpartiet avslutade nyligen sitt landsmöte som hölls under den kontroversiella parollen “Ja till framtiden”. En profilfråga i valrörelsen kommer bli att ta striden mot Sverigedemokraterna. För att mota Jimmie i grind så tänker man bland annat profilera sig genom att ta upp problemen med invandrarna och helst ha obligatoriska tester i svenskhet för nyanlända. Det […]

Folkpartiet avslutade nyligen sitt landsmöte som hölls under den kontroversiella parollen “Ja till framtiden”. En profilfråga i valrörelsen kommer bli att ta striden mot Sverigedemokraterna. För att mota Jimmie i grind så tänker man bland annat profilera sig genom att ta upp problemen med invandrarna och helst ha obligatoriska tester i svenskhet för nyanlända. Det sista förslaget röstades dock ner av betonghäckar inom partiet som inte såg det fiffiga i strategin mot SD.
– Om vi inte tar i hårdhandskarna mot invandrarna lämnar vi fältet öppet för SD att göra detsamma, säger integrationsminister Nyamko Bunny. Och då hade det varit fördjävligt.
Men vad blir egentligen skillnaden?
-Skillnaden är enorm, inflikar den lätt medeltida partiledaren Jarl Mörklund. Tänk på andra världskriget, om Sverige inte byggt koncentrationsläger för kommunisterna och sett till att det stämplats “J” i passen för judar så hade fältet varit öppet för Hitler att komma hit och göra det. Och det hade verkligen varit fördjävligt.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan