Inrikes

NSF byter skepnad

Den nazistiska organisationen Nationalsocialistisk front upplöste sig själva i förra veckan. På deras hemsida hänvisar organisationen till det nybildade partiet Folkfronten. Partiets program skiljer sig dock inte mycket från NSF:s. – Nationalsocialistiskt front har bytt kostym, men det är ingen skillnad. Man har tonat ner smått nostalgiska saker som rasteologi på skolschemat och bonderomantik, annars […]

Den nazistiska organisationen Nationalsocialistisk front upplöste sig själva i förra veckan. På deras hemsida hänvisar organisationen till det nybildade partiet Folkfronten. Partiets program skiljer sig dock inte mycket från NSF:s.
– Nationalsocialistiskt front har bytt kostym, men det är ingen skillnad. Man har tonat ner smått nostalgiska saker som rasteologi på skolschemat och bonderomantik, annars är det samma nazistiska parti som innan, säger Daniel Poohl, chefredaktör för tidskriften Expo. Han tror att den svenska vit makt-rörelsen under de senaste fem åren insett att de måste lägga undan de värsta nazistiska attributen om de ska få stöd av allmänheten.

I partiets grundläggande mål nummer ett står ”Endast människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet […] skall kunna vara svenska medborgare”.
– Folkfronten är ett nationalsocialistiskt parti. Man säger inte ras rakt ut längre, men det är det man menar.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

facebook-grupp