Inrikes

Clownprotest mot vapenindustrin

En clown och ytterligare fem aktivister greps av polisen under en så kallad ”die-in” mot vapenindustrin, i Malmö i morse.

Närmare hundra aktivister samlades på fredagmorgonen utanför företaget Aimpoints grindar och visade sitt missnöje mot vapenindustrin genom slagord och skrik. De utförde också en ”die-in”, där de föll ihop döda på marken i solidaritet med alla offer för vapenindustrin.
Demonstrationen bevakades av polis både innanför och utanför grindarna. Ingen konfrontation skedde men sex aktivister greps. En av dem var utklädd till clown och klättrade över grindarna.
Samtliga gripna blev släppta efter demonstrationen, till de andra aktivisternas jubel.

Aimpoint tillverkar, utvecklar och säljer rödpunktkikarsikten till militära och polisiära styrkor över hela världen, bland annat till den amerikanska armén.
Demonstrationen var en av flera som sker i dagarna inom ramen för ESF action network.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Hallå  👋

Vill du läsa senaste numret av vårt låsta Månadsmagasin gratis på webben? Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Läsare av nyhetsbrev får 👇

✔ Senaste rubrikerna två gånger i veckan

✔ Utvalda reportage på söndagar