Satir

Legitimerade ledarskap

Nu över till en glad historia från en i övrigt hårt drabbad region: Palestinas felvalda regering som kom till makten genom lömsk extremistdemokrati – där vem som helst kan vinna valet – har äntligen avsatts. Umbärandena var för stora, hyllorna i butikerna hade stått tomma precis som i gamla Östeuropa och regeringen verkade inte ens […]

Nu över till en glad historia från en i övrigt hårt drabbad region: Palestinas felvalda regering som kom till makten genom lömsk extremistdemokrati – där vem som helst kan vinna valet – har äntligen avsatts. Umbärandena var för stora, hyllorna i butikerna hade stått tomma precis som i gamla Östeuropa och regeringen verkade inte ens ha insett att man måste erkänna Israel för att omfattas av de mänskliga rättigheterna. Men en teknisk fråga kvarstår: vilket mandat hade man egentligen för att ta bort Hamas från makten?
– Abu Mazen har definitivt demokratisk legitimitet. Han hittade den en solig morgon i ett cornflakespaket som han fått i bistånd från USA, förklarar PLO:s chefsförhandlare Saeb Erekat.
Denna efterlängtade liberalisering av demokratibegreppet har lett till flera andra oväntade politiska händelser under veckan. Clownen Manne har utsett en ny interimsregering åt Kanada, Ulf Ekman har förbjudit alla förslag om samkönade äktenskap och Bono har krönt sig själv till ärkehertig av södra Afrika.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga