Inrikes

Cykelprotest stoppade Stockholms bilar

På världsmiljödagen i tisdags anordnade Miljöförbundet Jordens Vänners Stockholmsavdelning Alternativ Stad en cykeldemonstration, ”Klimattrampet”, genom centrala Stockholm. Ett sextiotal cykelburna demonstranter dök upp och stoppade upp biltrafiken när de i sakta mak cyklade längs huvudstråken mellan Kungsträdgården till Sergels torg.– Vi vill celebrera cykeln som vårt mest miljö- och klimatvänliga transportmedel. Dessutom vill vi protestera […]

På världsmiljödagen i tisdags anordnade Miljöförbundet Jordens Vänners Stockholmsavdelning Alternativ Stad en cykeldemonstration, ”Klimattrampet”, genom centrala Stockholm.

Ett sextiotal cykelburna demonstranter dök upp och stoppade upp biltrafiken när de i sakta mak cyklade längs huvudstråken mellan Kungsträdgården till Sergels torg.
– Vi vill celebrera cykeln som vårt mest miljö- och klimatvänliga transportmedel. Dessutom vill vi protestera mot att de styrande politikerna satsar enorma summor på nya bilvägar samtidigt som man halverar anslagen till cykelbanor, säger Göran Follin från Miljöförbundet Jordens Vänner och en av initiativtagarna till demonstrationen.

Naturskyddsföreningen hävdade i ett yttrande till Vägverket i förra veckan att regeringens planer på att bygga en sexfilig motorväg genom västra Stockholm strider mot en rad miljölagar.
– Vägverket bör lägga ned arbetet med förbifarten och i stället satsa på att driva på förbättringar av kollektivtrafiken och att utveckla trängselskatten så att vi slipper bilköer och minskar miljöproblemen, säger Mårten Wallberg, ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholms län i ett pressmeddelande.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga