Inrikes

Metall vittnar mot SAC

I nästa vecka möts Industriarbetarsyndikatet i Göteborgs LS av SAC och Volvo i Arbetsdomstolen. Syndikatet har stämt Volvo för att ha fifflat med anställningsformerna för en medlem. Volvo ville anställa flera arbetare som vikarier, utan att det fanns någon att vikariera för. När syndikatet påpekade detta försvarade sig Volvo, men hävdade senare att det var […]

I nästa vecka möts Industriarbetarsyndikatet i Göteborgs LS av SAC och Volvo i Arbetsdomstolen. Syndikatet har stämt Volvo för att ha fifflat med anställningsformerna för en medlem. Volvo ville anställa flera arbetare som vikarier, utan att det fanns någon att vikariera för. När syndikatet påpekade detta försvarade sig Volvo, men hävdade senare att det var ett skrivfel. Något som Volvo kallat in IF Metall för att vittna om.

– Att Volvo försöker slingra sig från ett lagbrott är knappast förvånande, men att företrädare för IF Metall sluter upp på arbetsköparsidan är skandalöst, säger det fackliga ombudet Andreas Ott som i Arbetsdomstolen kommer att kräva att tjänsten för syndikatets medlem ska vara en tillsvidareanställning.

Publicerad Uppdaterad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Kriminella möter blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga