Inrikes

Har du några arvtagare bland de medelålders männen?

– Nej, inte rent konkret. Men under de sju år som jag har arbetat som Jämo tycker jag mig ha sett ett långsamt uppvaknande bland män i min generation kring just jämställdhetsfrågor. Förut tycker jag attityden mer liknade ”Vi har ju ett jämställt samhälle så varför ska bry oss om det här?”. Men efter denna […]

– Nej, inte rent konkret. Men under de sju år som jag har arbetat som Jämo tycker jag mig ha sett ett långsamt uppvaknande bland män i min generation kring just jämställdhetsfrågor. Förut tycker jag attityden mer liknade ”Vi har ju ett jämställt samhälle så varför ska bry oss om det här?”. Men efter denna tid tycker jag att männen, även i min generation, mer och mer börjar inse att det finns ett mönster, även om den utvecklingen går alldeles för långsamt. Möjligen lyssnar männen mer till mig, trots att jag säger samma sak som kvinnorna, eftersom jag själv är en medelålders man. Vilket i sig är en spegling av problemet.

Kommer du att arbeta feministiskt hädanefter?
– Ja. När man väl har insett att vi har en grundläggande könsmaktsordning tror jag aldrig att man slutar med att arbeta för att riva ner den. Men jag vet inte vilken typ av yrke jag kommer att ha i framtiden så i detalj är det svårt att säga hur mitt feministiska arbete kommer se ut.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga