Inrikes

Handels varslar om strejk

Elva lager och 83 butiker berörs av varslet som lades på måndagseftermiddagen. – Vi tvingas vidta stridsåtgärder på grund av att Svenskt Näringsliv har förbjudit Svensk Handel att skriva ett avtal som utjämnar löneskillnaderna mellan kvinnor och män, säger Handels andre vice ordförande Tommy Tillgren till Handelsnytt.Strejken kommer slå hårdast mot de företag som har […]

Elva lager och 83 butiker berörs av varslet som lades på måndagseftermiddagen.
– Vi tvingas vidta stridsåtgärder på grund av att Svenskt Näringsliv har förbjudit Svensk Handel att skriva ett avtal som utjämnar löneskillnaderna mellan kvinnor och män, säger Handels andre vice ordförande Tommy Tillgren till Handelsnytt.
Strejken kommer slå hårdast mot de företag som har inflytande i Svenskt Näringsliv. Framför allt Ica vars vd Kenneth Bengtsson är styrelseledamot i Svenskt Näringsliv. Även Clas Ohlson-kedjan kommer drabbas hårt av strejken eftersom företagets vd Ger Karnberger också sitter i Svenskt Näringslivs styrelse.

Under måndagen ställde sig LO: styrelse bakom Handels strejk. Handels har nu begärt sympatiåtgärder från andra förbund. I söndags uttalade Pappers sitt stöd för Handels eventuella strejk, skriver LO-tidningen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Ge bort granskning i jul

Starta en prenumeration – få sex månader att ge bort

 

Klicka här för att stänga rutan