Inrikes

2006 års Vilhelm Moberg-stipendiat utsedd

De senaste åren har situationen i Mellanöstern förvärrats ytterligare. Sedan andra intifadans start, Israels murbygge och omvärldens bojkott av Palestinas demokratiskt valda regering närmar sig läget på de ockuperade palestinska områdena kokpunkten. Utöver det dagliga förtrycket, våldet, arbetslösheten och fattigdomen kännetecknas konflikten av hårda politiska motsättningar, vilket ofta starkt påverkar rapporteringen. Behovet av korrespondenter med […]

De senaste åren har situationen i Mellanöstern förvärrats ytterligare. Sedan andra intifadans start, Israels murbygge och omvärldens bojkott av Palestinas demokratiskt valda regering närmar sig läget på de ockuperade palestinska områdena kokpunkten. Utöver det dagliga förtrycket, våldet, arbetslösheten och fattigdomen kännetecknas konflikten av hårda politiska motsättningar, vilket ofta starkt påverkar rapporteringen. Behovet av korrespondenter med stora insikter i regionens historia, politik och samhällsliv, och med modet att rapportera från konfliktens alla sidor och att motstå de starka politiska påtryckningarna, är därmed enormt.

Cecilia Uddéns insiktsfulla men snabba nyhetsbevakning liksom hennes längre analyser och fördjupningar – tidigare i det alltjämt oundgängliga radioprogrammet Konflikt – har i flera år varit överlägsen annan svensk nyhetsbevakning från området. Från året 2006 minns vi särskilt hennes balanserade och initierade rapportering av Israels krig mot Hizbollah och Libanon.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga