Inrikes

Blockad retade upp hundägare

Mellan klockan åtta och halv tio blockerades ingången utanför hunddagiset på Östermalm. Efter en viss förvirring kunde dock hundägarna lämna sina hundar genom bakvägen till lokalen. Visst tumult utbröt när en påtagligt förbannad man ändå försökte tränga sig igenom avspärrningen. Han knuffades och uppträdde hotfullt och anmälde sedan en blockadvakt för att ha sparkat på […]

Mellan klockan åtta och halv tio blockerades ingången utanför hunddagiset på Östermalm. Efter en viss förvirring kunde dock hundägarna lämna sina hundar genom bakvägen till lokalen. Visst tumult utbröt när en påtagligt förbannad man ändå försökte tränga sig igenom avspärrningen. Han knuffades och uppträdde hotfullt och anmälde sedan en blockadvakt för att ha sparkat på hans hund, något som inte skedde.

Polisen dök upp vid niotiden och blockaden upplöstes på eget initiativ en halv timme senare.
Även i torsdags genomfördes en liknande blockad.
Enligt Carla Köncke, som driver hunddagiset, är Maria en vän till familjen som erbjöd sig att hjälpa till gratis. Det förnekar Ruben Tastas-Duque, Marias fackliga ombud, som menar att arbetsgivaren utnyttjade Marias situation som asylsökande. Marias fackförening Skärholmens LS av SAC kräver nu att Carla Köncke betalar ut skälig lön för den tid hon arbetat. Hittills har dock arbetsgivaren vägrat att förhandla och SAC överväger nu en anmälan till Arbetsdomstolen.
Rebecka Siton, som ensam hade hand om hunddagiset denna morgon, hade en stressig morgon med att försöka lotsa hundägarna genom bakdörren. Hon hävdar att hon inte är anställd utan endast hjälper till då och då.
– Jag är en vän till familjen. Jag gör det här för att jag vill få bra referenser och för att jag älskar hundar.
Ruben Tastas-Duque säger att det till skillnad från andra hunddagis inte finns deklarerat några anställda på denna arbetsplats. Carla Köncke, som dyker upp vid niotiden, menar att hon inte behöver några anställda.
– Jag har vänner som hjälper mig. Det här är ett familjeföretag.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984