Inrikes

Arbetaren fortsätter öka

På två år har Arbetaren ökat upplagan med 16 procent. Arbetarens ena chefredaktör Rikard Warlenius menar att det finns flera skäl till uppgången. – Vi håller en hög journalistisk kvalitet och vi har visat att vi är öppna för nya frågor vilket håller tidningen levande. Vi har också gett tidningen en mer tillgänglig form samt […]

På två år har Arbetaren ökat upplagan med 16 procent. Arbetarens ena chefredaktör Rikard Warlenius menar att det finns flera skäl till uppgången.
– Vi håller en hög journalistisk kvalitet och vi har visat att vi är öppna för nya frågor vilket håller tidningen levande. Vi har också gett tidningen en mer tillgänglig form samt skapat en helt ny hemsida vilken ökat antalet läsare på nätet med mer än 50 procent. Samtidigt har gjort en utökad satsning på marknadsföring som visat sig vara väldigt framgångsrik.
Arbetarens ökning går i stick i stäv med dagspressen i stort vars upplagor rasar. Till exempel tappar Dagens Nyheter, Expressen och Aftonbladet omkring 15 000 ex vardera, en minskning med 3–4 procent.
Bland vänstertidningarna sker i övrigt inga stora förändringar, förutom den kristna socialdemokratiska tidningen Broderskap som seglar upp med 600 ex från sin forna jumboplats. Stockholms och Göteborgs Fria tidningar minskar, men håller sig över presstödsgränsen på 2 000 ex.
En tätgrupp har formerats av Arbetaren och tidningen Dagens ETC som ges ut i kombination med magasinet ETC.
– Efter valsegern är nästan alla dagstidningar regeringsvänliga, förhoppningsvis kommer missnöjet med den borgerliga regeringen att ge vänsterpressen ännu fler läsare, säger Rikard Warlenius.
Sedan årsskiftet har Arbetarens upplaga fortsatt att öka.
– Men vi siktar betydligt högre och är egentligen bara i början av vår upplagesatsning. Ökningen är enlighet med vår stratergi, att sakta men säkert öka tidningens spridning. Hellre en mindre men stadig uppgång än en stor och tillfällig, säger Rikard Warlenius.
Målet är att ännu tydligare bli den ledande vänstertidningen med en väsentlig spridning bland radikala arbetare.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga