Inrikes

Ny blockad mot hunddagis

Ägaren Carla Köncke hade ordnat så att hundägarna kunde lämna sina hundar via en annan port, men när även den blockerades, valde ägaren att tillkalla polis och anmälde gruppen på ett tiotal personer för egenmäktigt förfarande.Som mest fanns fyra polisbilar på plats. En person togs till förhör. Resten avvisades från platsen.Inför kommande blockader hoppas Marias […]

Ägaren Carla Köncke hade ordnat så att hundägarna kunde lämna sina hundar via en annan port, men när även den blockerades, valde ägaren att tillkalla polis och anmälde gruppen på ett tiotal personer för egenmäktigt förfarande.
Som mest fanns fyra polisbilar på plats. En person togs till förhör. Resten avvisades från platsen.
Inför kommande blockader hoppas Marias fackliga ombud, Ruben Tastas-Duque från Skärholmens LS, att fler medlemmar sluter upp.
– För att hålla blockaden i två timmar krävs åtminstone femtio personer. Vi tänker fortsätta demonstrera tills vi får någon typ av förhandling.

Enligt Carla Köncke, som driver hunddagiset är Maria en vän till familjen som erbjöd sig att hjälpa till gratis.
– Hon såg mig ta betalt av kunderna och nu verkar hon tro att jag är gjord av pengar. Det känns som att hon och den här Ruben har blivit giriga, säger Carla Köncke.
Hur mycket Maria har hjälpt till kan hon inte svara på. Det kan däremot en granne till hunddagiset som har kontaktat Ruben Tastas-Duque. Grannen säger sig kunna vittna om att den papperslösa kvinnan kom klockan åtta på morgonen, gick först sent på kvällen och att hon ofta arbetade ensam. Enligt Ruben Tastas-Duque är det inte heller sant att hon var god vän med familjen.
– De vet inte ens vad hon heter i efternamn.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga