Utrikes

Militär hjälper Hebronbosättare

Förra veckan hindrades palestiniern Issa Amro från att flytta in i sitt hus av den israeliska militären, uppger organisationen International Solidarity Movement, ISM. Issa Amro hade skrivit på ett hyreskontrakt och informerat Hebron-polisen om sina planer på att flytta in i huset som stått tomt de senaste två åren – den förra hyresgästen tvingades flytta […]

Förra veckan hindrades palestiniern Issa Amro från att flytta in i sitt hus av den israeliska militären, uppger organisationen International Solidarity Movement, ISM.

Issa Amro hade skrivit på ett hyreskontrakt och informerat Hebron-polisen om sina planer på att flytta in i huset som stått tomt de senaste två åren – den förra hyresgästen tvingades flytta efter att ha blivit utsatt för våld från militanta bosättare.

Huset har till nyligen används av den israeliska militären. När Issa Amro försökte flytta in utropade miltitären huset till en ”stängd militär zon” och beordarde honom att lämna det.

– De israeliska myndigheterna kan inte fortsätta att hindra palestinier från att bo i sina hem. Jag tänker utöva min rätt att bo i det hus som jag har hyrt i min stad, säger Issa Amro till ISM.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga