Satir

Ungdomssynder vapen mot terror

Försvarets Radioanstalt – FRA – som fått i uppdrag att hålla koll på befolkningens kommunikationer har nyligen blivit tvungna att ändra taktik helt och hållet. Terroristernas kodspråk har nu blivit så komplicerat att experterna inte hänger med. Bland annat ska man ha hänvisat till sprängmedel avsedda för attentat som ”fyrverkerier”. – Visst blev vi oroliga […]

Försvarets Radioanstalt – FRA – som fått i uppdrag att hålla koll på befolkningens kommunikationer har nyligen blivit tvungna att ändra taktik helt och hållet. Terroristernas kodspråk har nu blivit så komplicerat att experterna inte hänger med. Bland annat ska man ha hänvisat till sprängmedel avsedda för attentat som ”fyrverkerier”.

– Visst blev vi oroliga för att hundar och andra husdjur skulle bli skrämda när vi fick nys om smällarna, men att det skulle handla om grova hot mot västvärlden hade vi ingen aning om, säger en anställd på FRA som glömde att säga vad han hette.

På grund av detta kommer FRA från och med nu att främst samla in pinsamheter: gamla dagböcker från tonåren, så kallade ”fylle-sms” som skickats sena utekvällar och foton från mellanstadiediscon på 1980-talet. All denna information arkiveras och plockas vid behov fram för att utpressa misstänkta terrorister. Human Rights Watch har protesterat kraftigt och poängterat att gammal hederlig tortyr i sammanhanget faktiskt måste ses som mer humant.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Följ oss på MastodonFölj oss via rss

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Se kriminella möta blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga