Inrikes

Sverige dumpar utsläpp på Kina

Sverige måste göra mer för att minska koldioxidutsläppen i ”världens fabriker”, Indien och Kina, anser Världsnaturfonden WWF. Genom att importera produkter som tillverkas i de båda länderna, bidrar Sverige varje år till 4,7 miljoner ton av deras koldioxidutsläpp, en tiondel av Sveriges totala utsläpp.– Sverige har inte bara ett ansvar utan sitter också på kunnande […]

Sverige måste göra mer för att minska koldioxidutsläppen i ”världens fabriker”, Indien och Kina, anser Världsnaturfonden WWF. Genom att importera produkter som tillverkas i de båda länderna, bidrar Sverige varje år till 4,7 miljoner ton av deras koldioxidutsläpp, en tiondel av Sveriges totala utsläpp.
– Sverige har inte bara ett ansvar utan sitter också på kunnande som kan hjälpa länderna att minska klimatutsläppen, säger Lars Kristofferson på WWF.
Organisationen vill att Sverige ska börja med en så kallad ”klimatsmart” handel. Nya placeringskrav på AP-fonderna och kunskapsutbyte mellan svenska och kinesiska städers energisystem är några av förslagen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga