Inrikes

Handels vann med blockad

LO-förbundet Handels fick butiken Make Up Store i Kristianstad att teckna kollektivavtal för den enda medlemmen efter en blockad i måndags. Efter att under en längre tid ha förhandlat med arbetsgivaren utan framgång varslade till slut Handels om blockad. Fyra timmar efter att blockade inleddes i månads morse skrev arbetsgivaren på kollektivavtal för arbetsplatsen. Enligt […]

LO-förbundet Handels fick butiken Make Up Store i Kristianstad att teckna kollektivavtal för den enda medlemmen efter en blockad i måndags. Efter att under en längre tid ha förhandlat med arbetsgivaren utan framgång varslade till slut Handels om blockad. Fyra timmar efter att blockade inleddes i månads morse skrev arbetsgivaren på kollektivavtal för arbetsplatsen.
Enligt LO-tidningen hade moderata politiker barrikaderat sig utanför Make Up Store och uppmanade förbipasserande att handla varor i butiken och stödja arbetsgivaren.

Förste ombudsman Gunnar Lydin på Handels avdelning i Kristianstad säger att arbetsgivaren i det här fallet har haft sedan den 9 juni på sig att skriva på.
– Det är ovanligt att arbetsgivare nekar så länge och så ihärdigt. Hon blev ivrigt påhejad av företagare och företagarföreningar, såväl lokala som centrala, och borgerliga politiker stod i kö för att omfamna henne. Men efter trycket från oss kände hon att hon inte hade rent mjöl i påsen och att hon inte skulle tjäna på en fortsatt konflikt.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga