Satir

Sallads-Sofia förklarar sig

CV fick en exklusiv intervju med Sallads-Sofia som ska sälja sin omdiskuterade verksamhet. Hur känns det nu när dina salladsdagar är räknade? Det enorma stödet från vanligt folk har värmt i kylan. En kille som heter Fredrick har ätit här jättemycket på sistonde, och han sa att all sallad och alla 24-åriga tjejer skulle tvingas […]

CV fick en exklusiv intervju med Sallads-Sofia som ska sälja sin omdiskuterade verksamhet.

Hur känns det nu när dina salladsdagar är räknade?

Det enorma stödet från vanligt folk har värmt i kylan. En kille som heter Fredrick har ätit här jättemycket på sistonde, och han sa att all sallad och alla 24-åriga tjejer skulle tvingas flytta utomlands om jag skrev på.

Jaha, och dina anställda ville dessutom inte ha kollektivavtal?

Vet inte ärligt talat. Dom små liven är inte så självständiga, de går knappt ens på toaletten under dagen om man inte ger en direkt order. Men vi gjorde klart redan under arbetsintervjuerna att om inte galoscherna passar så kan de istället söka jobb på en gräsbar i Nordkorea.

Men om ni har bra villkor förlorar du ju inte på att skriva på?

Det är krångligt med alla papper som småföretagare, jag skulle helt enkelt aldrig hinna skriva på. Sen blir det väl inget spännande i slutet på månaden om man redan vet att man får OB och semesterersättning?

Något du vill lägga till?

Det är också det här med proportionaliteten, vi sålde ju faktiskt bara lätta sallader och jag är en 24-årig tjej, då borde det inte vara tillåtet att dela ut mer än 20 flygblad i veckan eller ha fler än två strejkvakter samtidigt (taniga, helst bara skinn och ben).

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga