Inrikes

Klasskritik mot pigförslag

Bland de hårdaste kritikerna finns LO, som menar att skatteavdraget gynnar förmögna hushåll på bekostnad av låginkomsttagarna. Även Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering är kritiskt och hänvisar till Finland där den rikaste tiondelen köper nästan hälften av tjänsterna. Sysselsättningen har inte heller ökat nämnvärt i Finland. Huvuddelen är svarta jobb som blivit vita.TCO ställer sig däremot […]

Bland de hårdaste kritikerna finns LO, som menar att skatteavdraget gynnar förmögna hushåll på bekostnad av låginkomsttagarna. Även Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering är kritiskt och hänvisar till Finland där den rikaste tiondelen köper nästan hälften av tjänsterna. Sysselsättningen har inte heller ökat nämnvärt i Finland. Huvuddelen är svarta jobb som blivit vita.
TCO ställer sig däremot positiv till förslaget just därför att det förväntas minska antalet som jobbar oförsäkrade.
Skatteverket är positivt, men tycker att även hantverkstjänster borde omfattas av förslaget. Däremot är myndigheten tveksam till skattebefrielse för tvätt utanför hemmet samt vård och omsorg.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga