Satir

Medarbetarklassen rycker fram

Efter hundra dagar med Alliansen för Sverige har allt fler insett det vettiga med arbetslägerlinjen – den svenska medarbetarklassen har verkligen tagit den beska medicinen med gott mod och borde vara en förebild för mer bångstyriga bröder och systrar i andra länder. Efterfrågan på politisk uppgivet och fogligt humankapital är faktiskt så stor att en […]

Efter hundra dagar med Alliansen för Sverige har allt fler insett det vettiga med arbetslägerlinjen – den svenska medarbetarklassen har verkligen tagit den beska medicinen med gott mod och borde vara en förebild för mer bångstyriga bröder och systrar i andra länder. Efterfrågan på politisk uppgivet och fogligt humankapital är faktiskt så stor att en del kan gå på export till ett oroligt Mexiko:

– Med en effektiv planlösning kan vi få ombord 9000 arbetslösa enheter på en gammal finlandsfärja, 90 centimeter bred madrass för var och en under en tvåveckorsresa kan verka lika sjukt som till exempel 65 procent av lönen i ersättning men om man förklarar att det är bra för Sverige och Tre Kronor så är det säkert lugna puckar, säger Johan Stal från Thorsten – projektledare på Yellow and Blue star line.

Oppositionen har nyligen tagit tillbaka kritiken mot jobbåtarna och madrassbredden:

– LO och det socialdemokratiska partiet behöver tänka i nya banor, säger Wanja Knutby-Wedin. Om båtarna blir effektiva så är det inte helt lätt att gå till val på att man ska bredda madrasserna.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga