Utrikes

Fackjätte tar upp kampen

Det nya facket har sex miljoner medlemmar, efter att tyska IG Metall, de båda amerikanska facken United Steelworkers och International Association of Machinists och Storbritanniens största fackförbund inom den privata sektorn skrev solidaritetsavtal med varandra. Tillsammans vill de försöka hindra multinationella bolag att spela ut olika länders arbetare mot varandra. – Vårt mål är att […]

Det nya facket har sex miljoner medlemmar, efter att tyska IG Metall, de båda amerikanska facken United Steelworkers och International Association of Machinists och Storbritanniens största fackförbund inom den privata sektorn skrev solidaritetsavtal med varandra.

Tillsammans vill de försöka hindra multinationella bolag att spela ut olika länders arbetare mot varandra.

– Vårt mål är att skapa ett enda mäktigt fackförbund som kan verka gränsöverskridande för att utmana de globala marknadskrafterna. Jag ser framför mig en fungerande, om än federal, internationell organisation inom nästa årtionde, säger Derek Simpson, generalsekreterare för brittiska Amicus, till LO-tidningen.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga