Inrikes

Tre ger sig inte

Bengt Wallman blev uppsagd efter att han deltog i SAC:s varslade politiska strejk den 15 november. Han blev avstängt från arbetet med bibehållen lön till sitt sista planerade arbetspass den 6 januari 2007. Arbetsgivaren hävdar att det är lika med ett kontraktsbrott att delta i en varslad strejk, och att Bengt Wallman har ”brustit i […]

Bengt Wallman blev uppsagd efter att han deltog i SAC:s varslade politiska strejk den 15 november. Han blev avstängt från arbetet med bibehållen lön till sitt sista planerade arbetspass den 6 januari 2007. Arbetsgivaren hävdar att det är lika med ett kontraktsbrott att delta i en varslad strejk, och att Bengt Wallman har ”brustit i förtroende till sin arbetsgivare”.

Mobiloperatören har nu upphävt Bengt Wallmans avstängning, men vill fortfarande att hans anställning upphör efter att de i förhand planerade arbetspassen är slut. Stockholms LS har kallat till förhandling och skickat in en tvisteförhandlingsframställan till både Tre och förmedlingsinstitutet. Förhandling om Bengt Wallmans uppsägning ska hållas den 16 januari 2007 med Stockholms LS, Tre och Almega.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Kriminella möter blockader

 

Fyll i din mejladress så skickar vi länk till videoreportaget 👇

Klicka här för att stänga