Utrikes

Stora demonstrationer i Bolivia

Demonstranterna kräver autonomi och prosterar mot reglerna för hur landets nya grundlag ska skrivas. Samtliga mötestalare förnekade dock att de strävar efter oberoende från Bolivia, men vid mötena spreds mycket propaganda för separation och till och med en pamflett för etnisk rensning i Santa Cruz, vars invånare huvudsakligen är vita eller mestizos. Samtidigt hölls regeringstrogna […]

Demonstranterna kräver autonomi och prosterar mot reglerna för hur landets nya grundlag ska skrivas. Samtliga mötestalare förnekade dock att de strävar efter oberoende från Bolivia, men vid mötena spreds mycket propaganda för separation och till och med en pamflett för etnisk rensning i Santa Cruz, vars invånare huvudsakligen är vita eller mestizos.

Samtidigt hölls regeringstrogna motdemonstrationer i hela västra Bolivia och även i utkanterna av Santa Cruz och på landsbygden runt staden. Grupper som försökte dela ut propaganda för regeringspartiet MAS inne i Santa Cruz blev fysiskt angripna, och organisationen Reportrar utan Gränser anmäler att journalister med MAS-sympatier eller från statliga medier inte kan arbeta utan fara i landets östra delar.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga