Kultur

Radiot – till er tjänst

Jag fyllde år i helgen och hade verkligen inte tid att titta på tv. Men en av de bästa presenterna var en liten transistorradio. Den bär jag nu med mig i sängen, badet och till jobbet. Äntligen får jag återuppta mitt gamla beroende – radiolyssnandet! Vi är många som njuter av denna last; P1–P2-lyssnandet. Innan […]

Jag fyllde år i helgen och hade verkligen inte tid att titta på tv. Men en av de bästa presenterna var en liten transistorradio. Den bär jag nu med mig i sängen, badet och till jobbet. Äntligen får jag återuppta mitt gamla beroende – radiolyssnandet! Vi är många som njuter av denna last; P1–P2-lyssnandet.

Innan dess har min maskinpark bestått av en liten sak i örat på väg till jobbet, som tyvärr mest vill spela gamla lugna favoriter, och ett älskat men knastrigt gammalt redaktörsarv från femtiotalet med enorma batterier, som måste köpas nya varje vecka.

Följaktligen har det i princip rått slapp och egentligen oursäktlig radioskugga under en längre tid. Men nu: jag tryckte på knappen, vred på ratten och där var han igen – Tomas Tengby!

När jag hämtat mig från denna röstchock, som jag naivt hoppats tystnat i etern för alltid, var det bara att hänga en stund i grannkanalen P2 med lite skön barock, därefter återgå till P1 – den enligt min åsikt naturliga första kanalen.

Självklart plumsade jag ner i diverse sammanfattningsprogram över året som gått. Puttrigt var ordet, ingenting som retar mina trumhinnor: Måns Hirschfeldt hyllar Marie Antoinette, Roger Wilson påpekar att årets mediahype bara måste vara Christer Fuglesang. I boktornet läser Ulla Wennborg ur årets julklappsböcker, idag Margaretha Strömsteds Natten innan de hängde Ruth Ellis. Kort sagt hörselvälling på högsta njutbarhetsnivå. Mmm…

Missa inte två av P1:s kultur-radios höjdpunkter i jul:

Populärkulturens 25 viktigaste ögonblick, med Karin Magnusson och Fredrik Strage. Fredag 22 december kl 18.15 samt 24/12 kl 16.03.

Tradionell uppesittarkväll Dan före dan med Karsten Thurfjell och Gunnar Bolin. Lördag 23 december kl 22.05.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga