Inrikes

IF Metall kräver bonus

– Det är en fråga vi har valt att aktualisera nu när det går bra för industrin. Men det är inget som vi vill ska påverka reallöneutvecklingen. Vinstfördelning finns redan i dag lokalt på vissa arbetsplatser och så kommer det att vara även i fortsättningen, säger Margaretha Holmberg, politiskt sakkunnig hos IF Metall till Arbetaren. […]

– Det är en fråga vi har valt att aktualisera nu när det går bra för industrin. Men det är inget som vi vill ska påverka reallöneutvecklingen. Vinstfördelning finns redan i dag lokalt på vissa arbetsplatser och så kommer det att vara även i fortsättningen, säger Margaretha Holmberg, politiskt sakkunnig hos IF Metall till Arbetaren.

IF Metall menar att det är det ett rimligt fackligt krav att även anställda får del av vinsterna.

– Vi vill absolut inte ha konjunkturanpassade löner och ska dessutom driva frågan om höjningarna för lägstalönerna. Men det är klart att det är rimligt att de som producerar kan få ta del av vinsten, menar Margaretha Holmberg.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga