Utrikes

Forskare betald av Monsanto

Doll var känd som förespråkare för åsikten att ”livsstilsfaktorer”, snarare än ökningen av mängden kemikalier i omgivningen, är orsaken till de stigande cancertalen i världen. Bland annat hävdade han under denna tid att Monsantos bekämpningsmedel Agent Orange och plasten vinylklorid var ofarliga. Doll dog förra året, och det var vid genomgången av hans efterlämnade papper […]

Doll var känd som förespråkare för åsikten att ”livsstilsfaktorer”, snarare än ökningen av mängden kemikalier i omgivningen, är orsaken till de stigande cancertalen i världen. Bland annat hävdade han under denna tid att Monsantos bekämpningsmedel Agent Orange och plasten vinylklorid var ofarliga.

Doll dog förra året, och det var vid genomgången av hans efterlämnade papper som konsultuppdragen upptäcktes, enligt The Guardian.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga