Utrikes

Yotube nytt strejkvapen

Arbetare på däcktillverkaren Goodyear prövar ett nytt vapen mot strejkbryteri. 12000 anställda, anslutna till fackförbundet United Steelworkers, strejkar sedan början av november, men företaget har tagit in icke-fackanslutna ersättare. United Steelworkers har nu producerat en film och lagt ut den på webbsidan Yotube, där den blivit mycket nedladdad, enligt Resumé. Filmen visar bilar som får […]

Arbetare på däcktillverkaren Goodyear prövar ett nytt vapen mot strejkbryteri. 12000 anställda, anslutna till fackförbundet United Steelworkers, strejkar sedan början av november, men företaget har tagit in icke-fackanslutna ersättare.

United Steelworkers har nu producerat en film och lagt ut den på webbsidan Yotube, där den blivit mycket nedladdad, enligt Resumé. Filmen visar bilar som får sladd och kraschar, och budskapet är att däck producerade av ersättarna inte är säkra. Goodyear förnekar att de strejkbrytarproducerade däcken skulle vara trafikfarliga.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga