Utrikes

Vänsterkandidat segrar i Ecuador

Vänsterekonomen Rafael Correa tycks gå mot en säker seger i den andra omgången av presidentvalet i Ecuador. När en tredjedel av rösterna räknats hade han fått mer än dubbelt så många som motståndaren, bananmagnaten Alvaro Noboa. Correa upprepade i sitt segertal sina vallöften att han tänker begrava det planerade frihandelsavtalet med USA och iaktta total […]

Vänsterekonomen Rafael Correa tycks gå mot en säker seger i den andra omgången av presidentvalet i Ecuador. När en tredjedel av rösterna räknats hade han fått mer än dubbelt så många som motståndaren, bananmagnaten Alvaro Noboa. Correa upprepade i sitt segertal sina vallöften att han tänker begrava det planerade frihandelsavtalet med USA och iaktta total neutralitet i inbördeskriget i grannlandet Colombia. Enligt tidningen Tintaji var de sista veckornas allians med indianrörelsen Conaie, som gav honom trovärdighet hos stora grupper av fattiga i landet, avgörande för att Correa kunde vända underläget mot Noboa från första valomgången.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga