Inrikes

Syndikalister vann rekordseger

Totte Skånrot och Johnny Andersson, som båda arbetat på Fia som handledare, fick rätt mot sin arbetsgivare i AD förra veckan. Dessutom fick de 100 000 kronor var i skadestånd, jobben tillbaka, utebliven lön med ränta och sina rättegångskostnader betalda. – Vi är helt rena från alla misstankar nu, vi har vunnit hela vägen. Och […]

Totte Skånrot och Johnny Andersson, som båda arbetat på Fia som handledare, fick rätt mot sin arbetsgivare i AD förra veckan. Dessutom fick de 100 000 kronor var i skadestånd, jobben tillbaka, utebliven lön med ränta och sina rättegångskostnader betalda.

– Vi är helt rena från alla misstankar nu, vi har vunnit hela vägen. Och dessutom var domen mot arbetsgivaren enhällig, berättar Totte Skånrot till Arbetaren.

– I själva verket var datorn Johnny Anderssons jobbdator och öppnandet av den där mejladressen hade vi bara lämnat ett förslag om, säger Johnny Andersson.

Efteråt blev anklagelserna fler. Bland annat anklagades de för att ha ändrat på lösenord och att ha saboterat nätverket i skolans kontor.

Totte Skånrot hade redan hunnit bli uppsagd en gång under 2005 på grund av arbetsbrist, men efter förhandlingar med SAC fick han jobbet tillbaka. Den sjätte oktober i fjol, vid ett förhandlingsbord, blev både Totte Skånrot och Johnny Andersson uppsagda. På tisdagen den 28 november ska Totte Skånrot och Johnny Andersson ha ett möte med sin arbetsgivare om framtiden.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga