Utrikes

Stora kravaller i Sydkorea

I 13 olika städer drabbade demonstranter sam-man med polisen, och flera lokala myndighetsbyggnader sattes i brand. ”Detta är första gången som sådana organiserade och våldsamma demonstrationer inträffar samtidigt i alla möjliga hörn av landet”, kommenterade en polistalesman för tidningen Chosun. Bloggen Two Koreas uppskattar att 100 000 – 200 000 personer deltog. Lärarfacket och federationen […]

I 13 olika städer drabbade demonstranter sam-man med polisen, och flera lokala myndighetsbyggnader sattes i brand. ”Detta är första gången som sådana organiserade och våldsamma demonstrationer inträffar samtidigt i alla möjliga hörn av landet”, kommenterade en polistalesman för tidningen Chosun. Bloggen Two Koreas uppskattar att 100 000 – 200 000 personer deltog. Lärarfacket och federationen KCTU blockerade trafiken i stora delar av centrala Söul genom manifestationer på en rad platser. 27 personer greps och regeringen har utfärdat efterlysningar på 80 fackföreningsledare som deltog i protesterna, att läggas till de hundratals fackligt aktiva som redan sitter fängslade eller har åtalats.

Den har också förbjudit alla vidare protester från de 300 grupper som deltog i demonstrationerna, och meddelat att alla lärare som deltog i demonstrationerna kommer att drabbas av disciplinära åtgärder. Inte desto mindre planeras nya demonstrationer under december.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga