Inrikes

Sorgemarsch mot kvinnomord

Tåget, vars första block var kvinnoseparatistiskt, gick i tysthet och till ljudet av en enda trumma. Demonstrationen gjorde intryck på lördagsshoppare, varav flera tog av tog av sin mössan och på andra sätt markerade sin respekt för det förbipasserande sorgetåget. Arrangör var aktivistgruppen Mareld, som till en början var en självhjälpsgrupp för tjejer som själva […]

Tåget, vars första block var kvinnoseparatistiskt, gick i tysthet och till ljudet av en enda trumma. Demonstrationen gjorde intryck på lördagsshoppare, varav flera tog av tog av sin mössan och på andra sätt markerade sin respekt för det förbipasserande sorgetåget. Arrangör var aktivistgruppen Mareld, som till en början var en självhjälpsgrupp för tjejer som själva levt i misshandelsförhållanden.

Talare vid Brunnsparken var Anna-Sara Rosengren från kvinnojouren Ada, samt Milka Saxlund. Båda underströk att våld mot kvinnor är ett samhällsproblem och inte en familjeangelägenhet. Milka Saxlund berättade personligt om att leva i en misshandelsrelation, och konstaterade att mäns våld mot kvinnor möjliggörs av ojämlika maktstrukturer: ”Män slår för att de har ett överläge”.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga