Utrikes

Fler dödade i Oaxaca

Enligt Narconews öppnade polisen eld mot en fredlig manifestation, medan Yelah rapporterar att det är oklart om polisen, civilklädda infiltratörer eller äkta demonstranter först startade striderna. Polisen sköt skarpa skott och tre människor ska ha dödats, fast deras identitet ännu inte har blivit känd. Demonstranterna satte eld på minst två myndighetsbyggnader, medan polisen brände Appos […]

Enligt Narconews öppnade polisen eld mot en fredlig manifestation, medan Yelah rapporterar att det är oklart om polisen, civilklädda infiltratörer eller äkta demonstranter först startade striderna. Polisen sköt skarpa skott och tre människor ska ha dödats, fast deras identitet ännu inte har blivit känd. Demonstranterna satte eld på minst två myndighetsbyggnader, medan polisen brände Appos tillfälliga tältläger.

Det framstår nu som uppenbart att inte heller konflikten i Oaxaca kommer att vara löst tills den nye presidenten Felipe Calderon tillträder den 1 december. Zapatisternas Subcomandante Marcos hävdade nyligen att detta datum istället kommer att markera inledningen på ”en stor folkresning eller ett inbördeskrig”.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga