Utrikes

Britter får nytt ”socialt kontrakt”

Sjukhus ska kunna kräva att en patient går ned i vikt som motprestation för en höftledsoperation, föräldrar ska kunna avkrävas läxhjälp som villkor för offentligt finansierad undervisning, och polisen ska kunna kräva att invånarna i ett bostadsområde hjälper till med brottsbekämpning för att patrullera det. Detta är några av idéerna i det framtida ”sociala kontrakt” […]

Sjukhus ska kunna kräva att en patient går ned i vikt som motprestation för en höftledsoperation, föräldrar ska kunna avkrävas läxhjälp som villkor för offentligt finansierad undervisning, och polisen ska kunna kräva att invånarna i ett bostadsområde hjälper till med brottsbekämpning för att patrullera det.

Detta är några av idéerna i det framtida ”sociala kontrakt” regeringen Blair drar upp riktlinjerna för i ett nytt policydokument. Mer detaljerade förslag kommer att komma under de närmaste månaderna, uppger The Guardian.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens jubileumspodd gigekonomi

Lyssna på vår podd om gigekonomi

Registrera dig på nyhetsbrevet så skickar vi avsnittet till dig

Klicka här för att stänga