Utrikes

Solidaritetsaktioner över hela Europa

I Spanien samlades ett tjugotal personer från den syndikalistiska fackfederationen CGT utanför svenska ambassaden och överlämnade en skrivelse, där man bland annat påpekar att Spanien redan prövat att sänka arbetslösas ersättningar utan att det resulterat i fler jobb. ”När grannens hus brinner är ditt eget i fara”, skriver CGT Ourense i sitt solidaritetsuttalande. I Frankrike […]

I Spanien samlades ett tjugotal personer från den syndikalistiska fackfederationen CGT utanför svenska ambassaden och överlämnade en skrivelse, där man bland annat påpekar att Spanien redan prövat att sänka arbetslösas ersättningar utan att det resulterat i fler jobb. ”När grannens hus brinner är ditt eget i fara”, skriver CGT Ourense i sitt solidaritetsuttalande. I Frankrike höll syndikalistiska CNT tre manifestationer, utanför konsulaten i Lille och Toulouse och utanför ambassaden i Paris, där demonstrationen dock inte släpptes fram av polisen.

Solidaritetsaktioner från syndikalistiska fack har också inrapporterats till SAC från Polen (CK-LA och Arbetarinitiativet), Portugal (AC-Interpro) och Grekland (ESE). Alla dessa organisationer delade under manifestationerna ut ett gemensamt flygblad om situationen i Sverige, där det bland annat står ”inom den antisociala politik som dominerar Europa (osäkra anställningar, privatiseringar, avregleringar, avskedanden och företagsflyttar), spelar den svenska staten en betydelsefull roll”.

Manifestationer ordnades också av anarkistiska Kara Kizil i Turkiet, som dock fick stanna innan de nått ambassaden eftersom de runt trettio demonstranterna möttes av ett femtiotal poliser, och av FAUCH i Schweiz, och amerikanska Workers solidarity skickar ett stöduttalande där de önskar de strejkande lycka till eftersom ”det enda språk regeringar, politiker och chefer verkar förstå är vår kollektiva direktaktion”.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga