Utrikes

Poststrejk i Polen

En strejk bland brevbärare som började i Gdansk har nu spridit sig till andra städer längs Östersjön och till Warsawa, och i nästa vecka kan den omfatta hela Polen. Strejken utlöstes av en konflikt kring det ökande antalet reklamblad som brevbärarna fått att dela ut, men nu omfattar kraven löneökningar, kortare arbetstid och lägre arbetsbelastning, […]

En strejk bland brevbärare som började i Gdansk har nu spridit sig till andra städer längs Östersjön och till Warsawa, och i nästa vecka kan den omfatta hela Polen. Strejken utlöstes av en konflikt kring det ökande antalet reklamblad som brevbärarna fått att dela ut, men nu omfattar kraven löneökningar, kortare arbetstid och lägre arbetsbelastning, enligt webbsidan Poland.pl.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Läs Magasinet!

 

Läs vårt senaste Månadsmagasin gratis på webben! Skriv upp dig på nyhetsbrevet så skickar vi det på mejlen.

Nyhetsbrevet kommer tre gånger i veckan: onsdag, fredag med veckans rubriker och långläsning på söndagar.