Inrikes

Politisk strejk – ”en succé”

– Det här blev en jättesuccé. Vi är nöjda. Jag tycker att vi lyckades organisera många medlemmar på många olika orter och fick mycket positiv publicitet, säger Torfi Magnusson, samordnare för a-kassekampanjen. I Göteborg märktes strejken särskilt i skolor, många lärare strejkade hela dagen och föräldrar sympatistrejkade genom att vara hemma med sina barn. I […]

– Det här blev en jättesuccé. Vi är nöjda. Jag tycker att vi lyckades organisera många medlemmar på många olika orter och fick mycket positiv publicitet, säger Torfi Magnusson, samordnare för a-kassekampanjen.

I Göteborg märktes strejken särskilt i skolor, många lärare strejkade hela dagen och föräldrar sympatistrejkade genom att vara hemma med sina barn.

I Stockholm samlade SACs demonstration 1800 deltagare på Medborgarplatsen och även Seko organiserade en mindre manifestation med drygt 200 personer, demonstrationstågen möttes vid tågets slutmål, Mynttorget nära riksdagen.

Monika Dolfin från strejkkommittén eldade upp publiken på Medborgarplatsen.

– Stämningen har absolut varit på topp, det här är försmak av revolutionen, sade hon till Arbetaren.

Hur många som sammanlagt strejkade runt om i landet vet man först när ansökningar om strejkersättning kommer in.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga