Utrikes

Ortega segrar i Nicaragua

Sandinisternas Daniel Ortega segrade direkt i första valomgången med omkring 40 procent av rösterna i söndagens val i Nicaragua. Tidigare vänsterledaren Ortega har gått starkt mot mitten under valkampanjen och bland annat gett sitt stöd för en omstridd lag som totalförbjuder abort och höjer straffen för detta upp till åtta års fängelse. Inte desto mindre […]

Sandinisternas Daniel Ortega segrade direkt i första valomgången med omkring 40 procent av rösterna i söndagens val i Nicaragua.

Tidigare vänsterledaren Ortega har gått starkt mot mitten under valkampanjen och bland annat gett sitt stöd för en omstridd lag som totalförbjuder abort och höjer straffen för detta upp till åtta års fängelse. Inte desto mindre har USA hotat med en rad politiska och ekonomiska sanktioner vid en sandinistseger, och det återstår nu att se om dessa hot kommer att sättas i verket.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
redaktionen@arbetaren.se

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
prenumeration@arbetaren.se

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Världen har ögonen på svenskars stöd för PKKs syriska grenar i Rojava. Men hur mycket vet du om PKK, PYD och YPG? Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu så får du ett samlat paket av Rojava-rapportering och upplåsta reportage direkt i brevlådan.

Klicka här för att stänga