Utrikes

Kanada: Brevbärare vägrar dela ut hatpropaganda

Brevbärarfacket i Vancouver vägrar att dela ut Baptistkyrkans tidning Det profetiska ordet, med anledning av en artikel rubricerad ”Det 21 århundradets pest: konsekvenserna av den homosexuella synden (AIDS)”, skriver tidningen Toronto Star. – En person vägrade faktiskt att röra vid tidningarna och andra sade att de inte tänkte sprida dem, förklarade Ken Mooney, postfackets ordförande […]

Brevbärarfacket i Vancouver vägrar att dela ut Baptistkyrkans tidning Det profetiska ordet, med anledning av en artikel rubricerad ”Det 21 århundradets pest: konsekvenserna av den homosexuella synden (AIDS)”, skriver tidningen Toronto Star.

– En person vägrade faktiskt att röra vid tidningarna och andra sade att de inte tänkte sprida dem, förklarade Ken Mooney, postfackets ordförande i Vancouver, som menade att det kanadensiska Postverket borde avstå från att distribuera ”hatpost”.

– Begreppet ”hatpost” finns inte i den kanadensiska postlagen, menade Postverkets taleskvinna Coleen Frick, som höll fast vid att tidningarna kommer att vara utdelade inom tre dagar.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga