Utrikes

Slutmålat på muren

Den israeliska militären ska från och med nu förhindra palestinier samt internationella och israeliska aktivister från att rita och måla på den åtta meter höga betongmuren på Västbanken. Hittills har militären målat på en vit färg som gör det lätt att ta bort grafittin. – Vi kommer inte att tillåta dem att skriva nedlåtande anmärkningar […]

Den israeliska militären ska från och med nu förhindra palestinier samt internationella och israeliska aktivister från att rita och måla på den åtta meter höga betongmuren på Västbanken.

Hittills har militären målat på en vit färg som gör det lätt att ta bort grafittin.

– Vi kommer inte att tillåta dem att skriva nedlåtande anmärkningar om oss på muren. Internationella medier kommer att besöka muren och se grafittin. Och ni ska veta att judar antagligen också kommer att skriva på den, bara för att hälla bränsle på elden. De här vänstermänniskorna kommer att ge terroristerna idéer, sade en israelisk vakt till tidningen Haaretz.

Publicerad

Prenumerera på Arbetarens nyhetsbrev

Box 6507
113 83 Stockholm
Tel: 08-522 456 70 (redaktionen)
[email protected]

Tidningen Arbetaren behandlar dina personuppgifter i enlighet med allmänna dataskyddsförordningen, (EU) 2016/679. Du hittar vår dataskyddspolicy här.

Prenumerationsärenden
Tel: 08-522 456 80
(måndagar kl 10-13)
[email protected]

Organisationsnummer: 556542-8413
Swishnummer för gåvor: 1234 809 984

Arbetarens rojavasamling

PKK – Hjältar, terrorister eller frihetliga utopister?

Prenumerera på nyhetsbrevet och få vår samlade rapportering om kurdisk frihetskamp i inkorgen.

Klicka här för att stänga